pirmdiena, 2009. gada 3. augusts

Latvijas forums par izglītību

Jau 19.augustā varētu notikt Valsts prezidenta Valda Zatlera paspārnē esošās Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) koordinētais "Latvijas forums", kas būs veltīts izglītības jautājumiem.
Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa informēja, ka indikatīvais jau otrā "Latvijas foruma" norises laiks ir 19.augusts no plkst.15 līdz 18, taču dažādās Latvijas vietās pasākums varētu notikt arī dienu ātrāk vai vēlāk.
Diskusijas vairākās Latvijas vietās organizēs aktīvi un atsaucīgi ar skolām saistīti cilvēki. SAK būs foruma koordinators. Diskusijas, pēc Rassas teiktā, plānotas kā klasisks pašorganizācijas pasākums.
Valsts prezidenta kanceleja ir ieinteresēta pozitīvi vērstos partneros, kas ir gatavi pie sevis organizēt diskusijas par izglītības jautājumiem, tādēļ aicina sazināties ar SAK kā koordinatoru tos, kas vēlas un saskata iespēju organizēt 19.augusta diskusijas.
Diskusiju organizēšanai un idejai atbalstu ir paudusi arī UNESCO Latvijas nacionālā komisija, kas ir viens no foruma organizēšanas partneriem.
Savukārt nākošais "Latvijas forums" tiek plānots septembrī vai oktobrī, un tas tiks veltīts uzņēmējdarbībai.
Kā ziņots, 30.maijā vienlaicīgi 12 Latvijas pilsētās notika pirmais "Latvijas forums", kas pulcēja aptuveni 500 cilvēkus. Tajā tika apkopotas aptuveni 100 līdz 150 pašorganizēšanās idejas.
Forums notika Cēsīs, Jēkabpilī, Kandavā, Liepājā, Mazsalacā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Siguldā, Valmierā un Ventspilī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru