piektdiena, 2009. gada 22. maijs

Būs jāziņo par piedzērušiem skolēniem

Skolas direktoriem nu būs obligāti jāziņo medicīnas iestādei un vecākiem, ja radušās pamatotas aizdomas, ka bērns saindējies ar alkoholu, narkotiskajām, toksiskajām vai psihotropajām vielām. To paredz jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts „Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos”.


Šis dokuments izstrādāts, lai uzlabotu esošo tiesisko regulējumu saistībā ar bērnu drošību izglītības iestādēs, sporta sacensībās un nodarbībās, ekskursijās, pārgājienos, pastaigās un masu pasākumos.
Jaunajos noteikumos izstrādātas no jauna un precizētas izglītības iestādes vadītāja ar skolēnu drošību saistītie uzdevumi. Šie dokumenti paredz skolu direktoriem ne vien nozīmēt atbildīgos pedagogus, kas skolēnus iepazīstina ar iekšējās kārtības noteikumiem, drošības noteikumiem un evakuācijas plānu, bet arī jānodrošina skolēnu vecāku iepazīstināšanu ar skolas iekšējās kārtības noteikumiem.
Skolu direktoriem nu būs iespējams noteikt skolēnu vecākiem un citām personām saistošu uzturēšanās kārtību izglītības iestādē, kā arī prasību ziņot medicīnas iestādei un vecākiem, ja radušās pamatotas aizdomas, ka bērns saindējies ar alkoholu, narkotiskajām, toksiskajām vai psihotropajām vielām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru