piektdiena, 2009. gada 22. maijs

Latviete pārstāv Lietuvu Eirovīzijā

Atšķirībā no Latvijas kaimiņi lietuvieši tika Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Viņu pārstāvim Sasha Son (īstajā vārdā Dima Šavrovs) kā fona vokāliste piepalīdzēja latviete Baiba Skurstene, kas jau piecus gadus dzīvo Viļņā.
Eirovīzijā Lietuvu pārstāvējusī Baiba ir viena no Nopelniem bagātās skatuves mākslinieces, aktrises Veltas Skurstenes (daudzi droši vien atminēsies viņas balsi Ēzelīša I-ā, Tontona vai Bokas jaunkundzes lomās) mazmeitām. Baiba Skurstene ir diezgan pazīstama džeza vokāliste, kas savulaik Latvijā uzstājusies vienā sastāvā ar dziedātājām Ievu Kerēvicu un Lindu Amantovu, basistu Pēteri Liepiņu, saksofonistu Zinti Žvartu, bundzinieku Gundaru Lintiņu un citiem pazīstamiem mūziķiem. Tāpat viņa ir dziedājusi arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas kamerkorī "Fortius". Ar Baibu labi pazīstams ir arī Intars Busulis.


Pirms pieciem gadiem Baiba devās skoloties uz Viļņas Mūzikas koledžu, bet šobrīd tajā jau pati vada džeza meistarklases. "Viļņa manā dzīvē pagadījās tīri nejauši: aiz mīlestības pret džezu aizbraucu mācīties Viļņas koledžā, un tagad tur, kā arī "J. Tallat kelpšos" konservatorijā strādāju," "VZ" stāsta Baiba. Spriežot pēc Lietuvas medijos atrodamās informācijas, Skurstene šajā valstī ir ļoti iecienīta džeza mūziķe – viņai ir pat savs fanu klubs.
Vairāk lasiet: http://www.nra.lv/zinas/23083-aktrises-skurstenes-mazmeita-eirovizija-parstav-lietuvu.htm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru