piektdiena, 2009. gada 29. maijs

Kramiņš apzog Skolotāju kongresu

Par finanšu disciplīnas pārkāpumiem no Latvijas Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētāja un domes locekļa amata atstādināts Edgars Kramiņš, un nodibinājuma vadība atsaukusi Rīgas domē pieteikto 1.jūnija tautas sapulci Esplanādē.

Latvijas Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Zariņš kaidroja, ka, Kramiņš no līdzšinējo pienākumu veikšanas atstādināts saistībā ar vairāk nekā 2000 latu lielu pārskaitījumu, kuru viņš neatļauti veicis no Skolotāju kongresa konta kultūrizglītības un mākslas centram "Kāpnes", kurā viņš ir valdes priekšsēdētājs.

Šī summa pārskaitīta no nodibinājuma ieņēmumiem par Latvijas skolotāju kongresa rīkošanu 29.aprīlī Kongresu namā, kuri kopumā bijuši aptuveni 4000 latu. Ņemot vērā Kramiņa rīcību, kongresa rīkotāji tagad nespēj ar Kongresu namu norēķināties par telpu nomu un segt pasākuma rīkošanas izdevumus. Ja pārskaitītā naudu Kramiņš neatdos labprātīgi, organizācijas pārstāvji gatavi arī tiesāties.

27.maijā notikusi Latvijas Skolotāju kongresa dibinātāju sapulce, kurā piedalījušies 16 no sākotnējiem dibinātājiem un kurā par jauno valdes priekšsēdētāju ievēlēts Oskars Lūsis.

Kā aģentūrai LETA norādīja Lūsis, dibinātāju sapulce nolēmusi mainīt domes un valdes sastāvu, jo nav gatava "ziedot ideju par vienotu Latvijas skolotāju spēku atsevišķu indivīdu interesēm".

Savukārt 1.jūnijā paredzētā tautas sapulce atsaukta, lai tā netiktu saistīta ar pirmsvēlēšanu aģitāciju. Nodibinājuma iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Edgars Kramiņš ir trešais partijas "Visu Latvijai!" kandidātu sarakstā Rīgas domes vēlēšanās.
Nodibinājums iesniegumā Rīgas pilsētas izpilddirektoram Andrim Grīnbergam arī norādījis, ja šajā dienā kāds pasākums Esplanādē arī notiks, nodibinājums no tā pilnībā norobežojas. Taču no pašas akcijas rīkošanas Latvijas Skolotāju kongresa valde nav atteikusies.

Kongresa pārstāvji arī aicinājuši skolotājus, skolas administrācijas pārstāvjus, skolēnus un viņu vecākus un citus interesentus neiesaistīties aktivitātēs, kuras var graut skolotāju prestižu.

Jau ziņots, ka 1.jūnija plānotajā pasākumā, kas nodēvēts par "tautas sapulci", cilvēkus bija plānots aicināt iestāties par Latvijas sabiedrības interesēm, nepamest laukus un Latviju, vērsties pret smagiem tiesību pārkāpumiem bērnu izglītībā Latvijā, aizsargāt savu bērnu tiesības iegūt izglītību pēc iespējas tuvāk mājām, iestāties par elastīgu un demokrātisku izglītības procesa pārvaldību un aicināt atstādināt no amata izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi (ZZS).
Skolas blogs jau rakstīja, ka Kramiņu šā gada 14. janvārī izsvieda no partijas Jaunai Laiks, pēc tam, kad viņš Skolotāju kongresa vārdā bija sniedzis "interesantus" paziņojumus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru