ceturtdiena, 2009. gada 2. aprīlis

Skolotāju kongress pret arodbiedrību

"Latvijas Skolotāju kongresa valde neatbalsta Latvijas izglītības un zinātnes arodbiedrības (LIZDA) bezatbildīgo rīcību, kura 2. aprīlī aicina rīkot skolotāju ielu gājienus," teiks skolotāju kongresa izplatītajā paziņojumā. Acīmredzot šī kongresa organizētāji ir patiešām tālu stāvoši no skolām, reālā darba organizēšanas skolās.
Pirmsbrīvlaika dienas neatkarīgi no arodbiedrības aktivitātēm, parasti mēdz būt "vieglākas" un saīsinātām stundām. Arī skolotāja darba specifika atšķiras no, piemēram, lielveikala kasieres darba. Skolotāja darba pienākumi nebeidzas izejot no klases un no skolas, nereti tie turpinās pat brīvdienās, vēlu vakarā un naktīs. Tā sauktās kontakststundas klases priekšā visā pasaulē tiek uzskatītas par vienu trešo daļu no kopējā skolotāja darba laika. Normāli noslogota skolotāja kvalifikāciju un profesionālo izaugsmi nodrošina dažādi pasākumi metodiskajās dienās (vienreiz darba nedēļā), kad kontaktstundas netiek plānotas.
Pietiekami daudz skolotājiem ceturtdiena ir metodiskā diena - laiks, kas paredzēts jaunākās informācijas gūšanai gan bibliotēkās, gan priekšmetu skolotāju metodisko apvienību rajona, pilsētas un valsts mēroga sanāksmēs. Pietiekami ir, ja šie skolotāji ierodas uz protesta gājienu, bet savu pašizglītošanos šajā dienā atliek uz vēlāku pēcpusdienu.
Skolotāju kongresa paziņojums kārtējo reizi norāda uz tā destruktīvo, šķeltniecisko raksturu un būtu vērts atcerēties, ka tas nepārstāv Latvijas skolotāju viedokli, vien uz skolotāju auditoriju mērķēta maksas lekciju- diskusiju pasākuma organizētāju ambīcijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru