trešdiena, 2009. gada 1. aprīlis

Sācis darbu skolas padomes"audzināšanas palīgs"

Trīs zēnu vecāki šodien bija ieradušies skolā, lai pirmie izbaudītu jaundibināto skolas padomes audzināšanas palīgu. Šajā reizē skolas padomi pārstāvēju es - Anda Leiškalne, skolas padomes priekšsēdētāja, savu padomu un atbalstu sniedza skolas psiholoģe Sanita un sociālais pedagogs Dace.
Visi trīs vecāki - divu zēnu mātes un trešā zēna tēvs - bija satraukti. Un tas bija saprotams, jo zēni bija sagrēkojušies. Cerams, kā nākamreiz šie vecāki un zēni varēs nākt uz "audzināšanas palīgu" atskaitīties drošāki, jo būs vērsuši par labu "ievārītās ziepes".
Tāpat kā šajā reizē, arī apskatīsim klases žurnālā sekmes un kavējumus, jautāsim vecākiem par pienākumu veikšanu mājās un puišu labajiem darbiņiem. Šajā reizē aizmirsām divas lietas - apskatīt zēnu dienasgrāmatas un pārrunāt par piedošanas lūgšanu. Cerams, ka puiši būs tik prātīgi, ka paši būs izdomājuši par atvainošanos gan saviem vecākiem, gan direktorei, gan apkopējai, gan cilvēkam, kas laboja šo blēņu sekas.
Nākamo tikšanos sarunājām maija sākumā un mēs visi ceram, ka būs daudz pa šo laiku paveiktu labu lietu, par ko zēnus uzslavēt.
Gribu atklāt kādu noslēpumu - man ļoti patīk slavēt skolēnus un priecāties kopā ar viņiem un viņu vecākiem. Tikai viens nosacījums - jābūt reāliem šiem labajiem darbiem. Tāpēc ieteikums gan šai trijotnei, gan citiem, kam varētu gadīties nokļūt uz skolas padomes "audzināšanas palīgu" - izrādiet iniciatīvu, dariet labus darbiņus un lūdziet skolotājus par tiem ierakstīt pateicību dienasgrāmatā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru