ceturtdiena, 2009. gada 26. februāris

Atbalsts studētgribētājiem

Par godu Latvijas Universitātes 90 gadu jubilejai Latvijas Universitātes Fonds ar prieku paziņo, ka līdzšinējo 20 stipendiju „Ceļamaize” vietā 2009./2010. m.g. sadarbībā ar izglītību veicinošiem mecenātiem un atbalstītājiem vēlas sarūpēt 90 stipendijas.

Stipendijas „Ceļamaize” mērķis ir atbalstīt tādus potenciālos Latvijas Universitātes 1.kursa pamatstudiju programmu studentus, kuriem ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām, bet kuri ir spējīgi un centīgi mācībās skolā, motivēti izglītoties, aktīvi sabiedriskajā dzīvē un patiesi vēlas iegūt izcilu izglītību. Katras stipendijas apjoms ir 180 latu mēnesī 10 mēnešu garumā. Ar stipendijas starpniecību studentam ir iespēja segt mācību maksu, vai, ja viņš ir iekļuvis budžeta grupā - ikdienas tēriņus. Lai varētu izvēlēties pašus labākos kandidātus, mēs lūdzam Jūsu palīdzību!
Stipendija „Ceļamaize” varētu atvieglot kāda Jūsu skolas 12.klašu skolēna šā brīža rūpes par materiālo nodrošinājumu studiju laikā, tāpēc aicinām Jūs pārdomāt savu absolventu vēlmju saskaņu ar iespējām un norādīt mums kandidātus tālākai sarakstei. Mūs patiesi interesē tie Jūsu skolas dati par 12.klašu skolēniem, kuri izlēmuši studēt Latvijas Universitātē un kuriem „Ceļamaizes” stipendijas iegūšana varētu kļūt par būtisku atbalstu labas izglītības ieguvei! Tāpēc lūdzam atsūtīt iespējamo stipendijas pretendentu sarakstu no Jūsu vadītās skolas līdz šā gada 27.februārim uz e-pastu fonds@fonds.lv (ar norādi ceļamaize2009). Sarakstu sastādot, aicinām ņemt vērā šādus kritērijus:
1) skolēna un ģimenes trūcīgi materiālie apstākļi,
2) skolēna iekšējā motivācija izglītoties tālāk, studējot Latvijas Universitātē,
3) skolēna līdzšinējie sasniegumi mācībās un sabiedriskajā dzīvē.
Sarakstā minēt: skolas nosaukumu, skolēna vārdu un uzvārdu, adresi un, ja iespējams, arī e-pastu un/vai tālruņa numurus.

Ja šo informāciju precīzāk varēs sagatavot Jūsu skolas sociālais darbinieks vai klašu audzinātājs, lūdzu, nododiet šo ziņu kolēģim!
Aicinām visus aktīvi līdzdarboties Universitātes izglītības pieejamības veicināšanā un mudināt Jūsu 12.klases skolēnus, potenciālos Latvijas Universitātes studentus, būt aktīviem, jo uz stipendiju viņi var pieteikties arī paši, aizpildot on-line anketu LU Fonda mājas lapā www.fonds.lv, sākot no 2.līdz 23.martam.
Klāt pievienoto dokumentu – stipendijas „Ceļamaize” konkursa termiņi – lūdzam izvietot pie skolas aktuālajiem ziņojumiem. Vairāk informācijas: www.fonds.lv.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru