otrdiena, 2009. gada 24. februāris

Skolēnus aicina mācīties Japānā

Japānas-Eiropas vidusskolas skolēnu apmaiņas stipendiju programmas 2009.gadam gaitā ir iespēja mācīties Japānas vidusskolā, dzīvot viesģimenēs, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.
2009.gadā Latvijas skolēniem ir iespēja pieteikties gan uz īstermiņa jeb viena mēneša, gan uz ilgtermiņa jeb sešu mēnešu mācību programmu. Īstermiņa programma tiks realizēta no 21.jūnija līdz 26.jūlijam, bet ilgtermiņa - no 16.augusta līdz 6.janvārim.
Pretendentiem ir jābūt 15 līdz 18 gadus veciem, labai veselībai, pamatzināšanām japāņu valodā vai spēcīgai motivācijai apgūt japāņu valodu un kultūru, labām angļu valodas zināšanām un spējai pielāgoties dzīvei viesģimenē, kā arī izpratnei par programmas mērķiem. Tāpat konkursa pretendentiem nedrīkst būt plāni tuvākajā laikā braukt uz Japānu.
Pieteikuma anketu iesniegšanas termiņš ir 13.marts. Programmas dalībnieks tiks izvēlēts, pamatojoties uz pieteikuma anketā sniegtajām ziņām un konkursa otrās kārtas - intervijas - rezultātiem.
Japānas valdība segs aviobiļetes izmaksas, kā arī skolas, dzīvošanas viesģimenē, ēdināšanas, organizēto ekskursiju un pamata līmeņa apdrošināšanas maksu. Dalībniekam jāsedz savi personīgie izdevumi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru