piektdiena, 2009. gada 20. februāris

Ministre sveic mūsu skolu

16.februārī, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe nosūtīja apsveikuma vēstuli Rīgas Lietuviešu vidusskolas direktorei Aldonai Treijai un skolas kolektīvam, kā arī – Lietuvas Republikas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Latvijas Republikā Antanam Vaļonim, sveicot Lietuvas Republikas neatkarības proklamēšanas 91.gadskārtā.
„Sirsnīgi sveicot Jūs un visu Rīgas Lietuviešu vidusskolas kolektīvu Lietuvas Republikas neatkarības 91.gadskārtā, esmu pateicīga par nenogurstošo darbu abu tautu – lietuviešu un latviešu – izglītības un kultūras vērtību kopšanā, tradīciju popularizēšanā. Jūsu darbs sniedz nozīmīgu ieguldījumu Lietuvas un Latvijas attiecību stiprināšanā” – teikts apsveikumā skolai. T.Koķe izsaka pateicību A.Treijai par tikšanos Rīgas Lietuviešu vidusskolā šā gada 12.februārī: „Laikā, ko pavadīju skolā, klātesot arī Lietuvas Republikas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Latvijas Republikā Antanam Vaļona kungam, apstiprinājās mana pārliecība par Jūsu un Jūsu kolēģu augsto profesionalitāti”. T.Koķe ir pārliecināta, ka labiekārtotajā vidē skolas kolektīvs nodrošina ikviena skolēna zināšanu ieguvei un personības attīstībai atbilstošu izglītības procesu.
Apsveikuma vēstulē vēstniekam, ministre izsaka pateicību par kopīgo vizīti Rīgas Lietuviešu vidusskolā un novēl sekmīgu turpmāko darbu, būdama pārliecināta, ka tas stiprinās sekmīgo un ilggadējo abu valstu sadarbību, īpaši – izglītības jomā. T.Koķe pauž pateicību Lietuvas valdībai par atbalstu Rīgas Lietuviešu vidusskolas attīstībā, mācību vides un infrastruktūras sakārtošanā. „Lai Latvija par Lietuvas sasniegumiem un Lietuva par Latvijas sasniegumiem priecātos kā par mūsu kopīgiem sasniegumiem!” – teikts vēstules vēstniekam noslēgumā.
Kontakti starp Latviju un Lietuvu abu valstu Izglītības un zinātnes ministriju pārziņā esošajās jomās gadu gaitā ir nostiprinājušies gan amatpersonu, gan nozaru profesionāļu līmenī. Līdzšinējās abu valstu attiecības ir stabils pamats sekmīgai sadarbībai nākotnē, tajā skaitā – Eiropas Savienības (ES) līmenī. Latvijas sadarbība ar Lietuvu ir gan divpusēja, gan trīspusējo Baltijas valstu līgumu ietvaros, gan Ziemeļvalstu un Baltijas valstu, Baltijas jūras reģiona valstu, Eiropas Padomes, ES un UNESCO programmu un projektu ietvaros. Vēsturiska tradīcija ir arī reizi gadā notiekošās Baltijas valstu izglītības un zinātnes ministru un ministriju pārstāvju tikšanās, kuru laikā tiek risināti dažādi aktuāli jautājumi, apspriestas trīspusējās un daudzpusējas starptautiskās sadarbības prioritātes un rezultāti. Nākamā tikšanās plānota 2009.gada vasarā Lietuvā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru