otrdiena, 2009. gada 24. februāris

E-taloni nāks pakāpeniski

Rīgas sabiedriskajā transportā papīra mēnešbiļetes būs derīgas martā un aprīlī.
Ar šā gada 1.martu Rīgas sabiedriskajā transportā pakāpeniski tiks ieviesta elektronisko norēķinu sistēma (e-biļetes jeb e-taloni). Pārejas periodā - martā un aprīlī - vienlaikus būs derīgas līdzšinējās papīra mēneša biļetes un iepriekšpārdošanā līdz 31.martam būs arī vienreizējās braukšanas biļetes tramvajam un trolejbusam.
Sākot no marta vidus, iedzīvotāji, kuri iepriekš pieteikušies, pa pastu sāks saņemt personalizētos e-talonus. Tie tiks izsūtīti pakāpeniski dažādām pasažieru kategorijām. Pēc to saņemšanas iedzīvotāji varēs doties uz tirdzniecības vietām kā līdz šim un, apmaksājot mēneša braukšanas biļetes cenu, biļeti ielādēt e-talonā. Kamēr e-talons pa pastu nav saņemts, iedzīvotāji tiek lūgti iegādāties papīra mēneša braukšanas biļetes, kas būs pieejamas vēl martā un aprīlī.
Braukšanai tramvajā un trolejbusā vienreizējās braukšanas biļetes par 40 santīmiem iepriekšpārdošanā varēs iegādāties līdz šā gada 31.martam. Jau aptuveni 20.martā plānots, ka tiks sākta kartona viedbiļešu pārdošana, kas būs nopērkamas 5, 10 un 20 braucieniem.
"Rīgas satiksme" atgādina, ka vienu braucienu ar nominālvērtību 40 santīmi varēs iegādāties iepriekšpārdošanā, kļūstot par nepersonalizēta vai personalizēta e-talona - plastikāta viedkartes lietotāju. Nepersonalizētie e-taloni tirdzniecībā būs pieejami pēc 20.marta.
Esošās vienreizējās braukšanas biļetes no 1.maija vairs nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā.
Autobusos līdz šā gada 31.martam pasažieri, tāpat kā līdz šim, braukšanas biļetes varēs iegādāties pie konduktora, savukārt no 1.aprīļa kā maksāšanas līdzeklis autobusos darbosies viedbiļetes.
Elektronisko norēķinu ieviešana sabiedriskajā transportā notiks pakāpeniski, dažādām iedzīvotāju grupām, sākot lietot e-talonus - viedbiļetes un viedkartes. Pirmie e-talonus pa pastu saņems un brauciena reģistrāciju veikt tiks aicināti tie iedzīvotāji, kuri izmanto pašvaldības piešķirto 100% atlaidi sabiedriskajā transportā - pensionāri, kas vecāki par 75 gadiem, politiski represētas personas, dižģimeņu vecāki, kā arī 1.-4.klases skolēni, kuriem e-taloni tiks izsniegti ar mācību iestāžu palīdzību. Iepriekš norādītās pasažieru kategorijas brauciena reģistrāciju sāks veikt no 1.aprīļa.
Aprīļa sākumā e-talons tiks izsūtīts nestrādājošiem pensionāriem līdz 75 gadu vecumam, daudzbērnu ģimenēm, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidatoriem, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem, kuri no 25.aprīļa varēs sākt braucienu reģistrāciju.
Savukārt no 15.aprīļa personalizētos e-talonus saņems 5.-12.klašu skolēni, studenti un profesionālo iestāžu audzēkņi, lietot tie būs jāsāk no 1.maija.
Iedzīvotāji, kuri vēl vēlas pieteikties personalizētajam e-talonam, to var izdarīt, nododot jau aizpildītu anketu, kas izdrukāta no "Rīgas satiksmes" mājaslapas, vai aizpildot anketu Brīvības ielā 191, un saņemt e-talonu pa pastu divu nedēļu laikā.
Vairāk informācijas: http://etalons.rigassatiksme.lv/lv/sakums/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru