trešdiena, 2009. gada 11. februāris

Nesekmīgos vidusskolā neatstās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavojas paaugstināt prasības skolēnu pārcelšanai uz 11. un 12.klasi, nosakot, ka pārcelt drīkst tikai tos skolēnus, kuriem gada vērtējumos nav nevienas nesekmīgas atzīmes.
Līdz šim, pabeidzot 10. vai 11.klasi, skolēns tika pārcelts, ja nebija saņēmis nesekmīgu vērtējumu vairāk kā divos mācību priekšmetos.
Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) rosinājusi sākt diskusiju arī par prasību paaugstināšanu uzņemšanai vidusskolā, vidusskolās ļaujot iestāties tikai ar vienu nesekmīgu atzīmi, bet topošajiem ģimnāziju audzēkņiem pieprasot sekmību visos mācību priekšmetos.
Koķe uzskata, ka skolēnam, pabeidzot 9.klasi, jāizdara pārdomāta izvēle, nevis vienkārši "jāieslīd" vidusskolā ar nesekmīgām atzīmēm, lai būtu, kur palikt. Viņa arī atzīst, ka apstākļu sakritības dēļ pēdējos gados izveidojies liels pieprasījums pēc jaunām darbarokām un šādā veidā varētu palielināt profesionālo izglītību ieguvušo jauniešu skaitu.
Ministrijas sagatavotais noteikumu projekts rīt tiks skatīts valsts sekretāru sanāksmē, un plānots, ka tas stāsies spēkā ar 2009./2010.mācību gadu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru