trešdiena, 2009. gada 25. februāris

Skolēnu vecāku kongress plānots aprīlī

Aprīļa vidū Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar Latvijas vecāku apvienību "Visi" plāno rīkot kopīgu kongresu par aktualitātēm izglītībā.
Kā skaidro apvienības valdes priekšsēdētājs Kārlis Boldiševics, vecākiem reģionos nereti trūkst objektīvas informācijas par pārmaiņām izglītībā un vecāki tiek uztverti kā dekorācijas, lai gan izglītības sistēmā ir vieni no pasūtītājiem. "Arī Skolotāju kongress paziņo, ka visa pamatā ir tikai skolotājs un viņiem citi nav vajadzīgi," atzīst Boldiševics, "mēs esam vīlušies deklarācijās, un tā nav pirmā reize, kad vēlamies pie viena galda šos jautājumus pārrunāt."
Kongress iecerēts kā dialogs ar IZM, par galveno mērķi izvirzot bērnu labklājību un sakārtotu izglītības sistēmu. Vecāki arī vēlētos pārrunāt iespējamo prasību samazināšanu pret pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, pret ko pati apvienība iebilst, kā arī ieceri bērnu skološanu sākt no sešu gadu vecuma, pret kuru vairāki vecāki arī izrādījuši negatīvu attieksmi.
Vēl vecāki plāno runāt par iespējām padarīt vienkāršāku izglītības saturu skolās, jo, kā norāda apvienības "Visi" pārstāve Dzintra Kozaka, skolu programmas pašreiz ir pārslogotas, daudzi jaunieši nebeidz vidusskolu un atsevišķos priekšmetos ir liels nesekmīgo skaits.
http://www.lva-visi.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru