piektdiena, 2009. gada 13. marts

Gaigals atbildēs par vispārējo izglītību

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izsludinātajā konkursā uz Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktora amatu uzvarējis bijušais izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals, kurš kopš janvāra beigām strādāja par izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) padomnieku.
Kā aģentūra LETA uzzināja IZM Komunikācijas nodaļā, konkursam pieteicās pieci pretendenti, no kuriem viens no dalības konkursā atteicās, bet vēl viens netika virzīts uz otro kārtu, jo pretendentam nebija amata prasībām atbilstošas darba pieredzes.
Līdz ar to konkursa otrajā kārtā piedalījās trīs pretendenti, no kuriem par piemērotāko šim amatam tika atzīts Jānis Gaigals, kurš šonedēļ sācis pildīt Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktora pienākumus.
Līdz šim Gaigals strādājis kā neatkarīgs eksperts dažādu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu programmu vērtēšanā, izstrādē un vadībā, kā arī ES struktūrfondu vadības nevalstisko organizāciju konsultatīvajā darba grupā un bijis Pieaugušo un profesionālās izglītības asociācijas valdes priekšsēdētājs.
Kā izglītības un zinātnes ministrs Gaigals darbojies Viļa Krištopāna, Guntara Krasta un Māra Gaiļa valdībās un bijis profesionālās izglītības valsts ministrs Andra Šķēles valdībā.
Iepriekš par profesionālās izglītības jautājumiem IZM bija atbildīgs Gunārs Krusts, kurš tagad ir vecākais eksperts IZM Plānošanas un metodikas nodaļā, taču, kopš pagājušā gada beigās Krusta vadītais departaments tika apvienots ar Vispārējās izglītības departamentu, minētais amats bija vakants, tāpēc uz to tika izsludināts konkurss.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru