ceturtdiena, 2009. gada 26. marts

Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības aicinājums vecākiem

Latvijas skolotāji saprot, ka šodien viegli nav nevienam. Mēs esam patiesi iepriecināti par Jūsu uzmanību pret izskanējušo informāciju par skolotāju ielu gājienu. Mūsu protesta akcija nav pāri darījums skolēniem, bet gan gluži pretēji – tas ir brīdinājums visām politiskajām partijām, īpaši tām, kas pārstāv valdošo koalīciju, valdībai un visai sabiedrībai, ka šī grūtā, rūpju pilnā situācija un visvienkāršākā pieeja situācijas risināšanai – finansējuma ievērojama samazināšana izglītībai un zinātnei – apdraud mūsu bērnu nākotni, tātad arī mūsu valsts nākotni.
Šobrīd grūti runāt par to, vai vecākiem izdosies bērnus pārliecināt, ka darbs ir mācīties, jo krietni apdraudētas ir ne tikai pedagogu darba algas pirmsskolā, bet pašu pirmsskolas izglītības iestāžu pastāvēšana, pie šāda izglītības finansējuma samazinājuma apdraudēta ir daudzu izglītības iestāžu pastāvēšana jaunizveidotajos novados, nav pārliecības, ka reorganizējot profesionālo izglītību pie šāda finanšu samazinājuma, tiks nodrošināta izglītības pieejamība pusaudžiem, kuru mērķis ir iegūt izglītību un profesiju vienlaicīgi, apšaubāma kļūst arī augstākās izglītības pieejamība. Par zinātnes finansējuma samazinājumu nemaz nerunājot.
Jūsu uzstādījums – kas notiks ar mūsu bērniem – liek domāt, ka, neskatoties uz iepriekšizteikto domu, ka bērnu darbs ir mācīties, Jūs tomēr uzskatāt, ka skola zināmā mērā ir bērnu pieskatīšanas iestāde.
Informējam, ka skolotāju ielu gājiens sāksies plkst. 14.00. Mūsu uzstādījums nav atstāt skolas tukšas un visiem doties ielās. Iespēja dalībniekiem ierasties uz ielu gājienu katrā izglītības iestādē tiek saskaņota tā, lai tā netraucētu mācību procesam.
Iespējams, ka ļoti daudzi jautājumi ir apspriežami skolas pašpārvaldēs, taču gribētos, lai jau līdz šim daudz konstruktīvāk skolu pašpārvaldes būtu iniciējušas apspriedes par situāciju izglītībā.
Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība ne vienu reizi vien ir tikusies ar Pašvaldību savienību, arī ar LIVA pārstāvjiem un turpinās to darīt. Lūdzam arī Jūs izprast situācijas nopietnību izglītībā un zinātnē un atbalstīt mūs, jo šobrīd saruna nav tikai par pedagogu darba samaksu – saruna ir par finansējuma samazinājumu izglītībā un zinātnē, kas nav adekvāts 21.gadsimta izglītības un zinātnes nodrošinājumam un investīcijai mūsu bērnu un visas valsts nākotnē.
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja
Astrīda Harbaceviča

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru