piektdiena, 2009. gada 6. marts

Mācību firmu salidojums Talsos

Talsos norisinājies Vislatvijas Ekonomikas un sociālo zinību skolotāju salidojums un 1.Starptautiskais Skolēnu mācību firmu festivāls, ko rīko biedrība "Junior Achievement - Latvija".
Salidojumā skolotāji divu dienu garumā iepazinās ar aktualitātēm ekonomikas un sociālo zinību priekšmetā un praktisko mācību metožu pilnveidošanas iespējām šajos mācību priekšmetos un tiks sumināti skolotāji, kuri devuši lielāko ieguldījumu praktisko mācību metožu ieviešanā un attīstīšanā.
Savukārt mācību firmu festivāla laikā jaunie uzņēmumi sacentās ne tikai par iespēju piedalīties skolēnu mācību firmu konkursa finālā, bet arī par iespēju būt vienam no diviem uzņēmumiem, kas maija sākumā dosies uz Norvēģiju, lai pārstāvētu Latviju Eiropas Skolēnu mācību firmu festivālā. Latvijas konkursa uzvarētājs pēc tam jūlijā savus spēkus un prasmes pierādīs Eiropas finālā Nīderlandē.
Festivālā piedalījās skolēnu mācību firmas no Talsiem, Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Kuldīgas, Madonas, Kārsavas, Lubānas, Cēsīm, Olaines un Babītes.
Programma "Skolēnu mācību firma" ir mācību nolūkos dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar reālu uzņēmējdarbību - ražo preces, sniedz pakalpojumus, veic firmas finanšu analīzi un grāmatvedību, mācās iekarot tirgu, pārbauda savas spējas vadīt un darboties komandā, gūstot gan profesionālo pieredzi, gan arī, iespējams, peļņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru