otrdiena, 2009. gada 17. marts

Savstarpējās attiecības mūsu skolā

Atgādinu, ka šodien, 17. martā pulksten 18. skolas padomes paplašinātā sanāksme. Tēma - par skolēnu savstarpējām attiecībām un radušos konfliktu korektu risināšanu. Piedalās skolas padome, visu klašu audzinātāji, vecāku pārstāvji no katras klases, skolas psiholoģe.
Skolā ir samilzusi skolēnu savstarpējo attiecību problēma - pēdējā laikā ļoti daudz konfliktu nākas izskatīt pie skolas vadības, daudzu konfliktu risināšanā iesaistās vecāki, nākot uz skolu un pat fiziski mēģinot izrēķināties ar sava bērna pāridarītāju. Kā vēsta sens latviešu teiciens - viena pagale nedeg, tāpēc katrs gadījums prasa korektu risinājumu.
Acīmredzot ir pienācis laiks vienoties par veidiem, kā mūsu skolā risināt šos konfliktus, lai nerastos ģimeņu naids, ko varētu darīt jau profilakstiski, lai domstarpību risināšana būtu cieņas pilna un laicīga.
Skolas psiholoģe Sanita ir veikusi izpēti gan skolēnu gan vecāku vidū, viņa šajā sanāksmē uzstāsies ar ziņojumu. No katra mūsu līdzdalības un pienesuma ir atkarīgs, cik labu vidi mēs varēsim radīt skolā gan skolēniem, gan skolotājiem un arī vecākiem. Jo mūsu skolā mācās tikai labi bērni no labām ģimenēm, ja kaut ko savstarpējās attiecībās mūsu bērni vai mēs vēl nemākam vai neesam vienojušies par spēles noteikumiem, to iespējams iemācīties un vienoties. Jo mēs esam to pelnījuši!
Rakstiet, lūdzu, savus priekšlikumus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru