piektdiena, 2009. gada 6. marts

Koķe apsver iespēju demisionēt

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kuru Ministru prezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL) aicinājis turpināt darbu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), apsver iespēju atteikties no ministres amata.
Koķe žurnālistiem norādīja, ka sākotnējais uzstādījums par valsts budžeta samazinājumu esot bijis 218 miljoni latu, bet lūgums arī sagatavot prognozi par 1,7 reizes lielāku samazinājumu licis aizdomāties.
Viņasprāt, pats mazākais no abiem samazinājumiem prasītu 8,3 miljonu latu ietaupījumu ministrijas budžetā un 44,8 miljonu latu samazinājumu mērķdotācijām pašvaldībām.
"Es esmu nelaimīga un sāku pārdomāt kandidēšanu uz amatu. Es par šīm šaubām esmu informējusi arī Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani," sacīja Koķe.
Viņa norādīja, ka ministrija apņēmusies samazināt gan savu centrālo aparātu, gan aģentūru skaitu administratīvo izmaksu optimizācijas laikā.
Tomēr, neskatoties uz šādiem sarežģījumiem, skolotājiem iespējams saņemt mērķstipendijas, kā arī papildus finansējumu tiem skolotājiem, kuri apmāca bērnus ar mācību apguves grūtībām. Tāpat arī pieejams Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums skolotāju atbalstam, kam arī nākotnē pietiks līdzfinansējuma.
Jau ziņots, ka Dombrovskis izlēmis aicināt ministru amata kandidātus sagatavot vēl vienu budžeta grozījumu variantu, kas paredz 1,7 reizes lielāku budžeta izdevumu samazināšanu, tas nozīmē samazināt valsts budžeta izdevumus nevis par 217, bet par 360-370 miljoniem latu.
Šāds samazinājums atbilst valsts budžeta deficītam 7% apmērā no iekšzemes kopprodukta un tiktu realizēts, ja starptautiskā aizdevuma devēji nepiekristu mazākam budžeta izdevumu samazinājumam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru