trešdiena, 2009. gada 25. marts

Koķe: par ceļiem un vecām pilīm nav jāmaksā izglītībai

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) piekrīt, ka skolu reorganizācija radīs virkni problēmu un neērtību, taču, pēc viņas domām, tās nav jārisina uz izglītības rēķina.
Kā šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē norādīja Koķe, iebildumi pret skolu reorganizāciju ir pamatoti, tostarp arguments par sliktajiem un neizbraucamajiem Latvijas ceļiem, bērnu apdraudētību uz ceļa, kā arī to, ka skolas, kas atrodas senās pilīs un muižās, nodarbojas ar to uzturēšanu un slēgšanas gadījumā kultūrvēsturiskie pieminekļi tiks nolaisti.
Viņasprāt, pamatots ir arī arguments par sociālās vides zušanu vietās, kur skolas nāksies slēgt, vienlaikus paužot neizpratni, kādēļ visi minētie jautājumi būtu jārisina uz izglītības rēķina. Piemēram, bērna nokļūšana līdz skolai pēc būtības jānodrošina pašvaldībai, uzsvēra Koķe.
Vienlaikus viņa norādīja, ka nav iespējams turpināt praksi, kāda tā ir, piemēram, Skrudalienas pamatskolā, kur uz 80 skolēniem ir 17 tehniskie darbinieki, turklāt jāpiekurina milzīga padomju laika ēka, tam algojot četrus kurinātājus un malkai tērējot 8000 latu gadā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru