piektdiena, 2009. gada 6. marts

Skolotāja e-lādē uzvarētāji

Paziņoti portāla "www.skolas.lv", AS "Datorzinību centrs", SIA "Microsoft Latvia" organizētā radošo skolotāju konkursa "Skolotāja e-lāde" uzvarētāji.
Par uzvarētājām kļuvušas Ventspils 4.vidusskolas skolotāja Olga Apse ar darbu "A.S. Puškina romāna "Jevgēņijs Oņēgins" audio versija" un Rīgas 3.vidusskolas skolotāja Diāna Sviklāne ar darbu, kurā skolēnam saprotamā un interesantā veidā tiek atklāta matemātikas praktiskā pielietojamība. Abas uzvarētājas dosies uz Eiropas inovatīvo skolotāju forumu Vīnē, kas notiks jau šomēnes.
Kopumā konkursā piedalījās 65 pedagogi ar 260 darbiem no 33 Latvijas skolām.
Imantas vidusskolas skolotāja Jurija Stejuha darbs "IT skola" tika atzīts par interaktīvāko, bet Liepājas Raiņa 6.vidusskolas skolotājas Edītes Pagrabas darbs individuāli apmācāmajiem bērniem matemātikā tika atzīts par aktuālāko un saturiski vērtīgāko. Abi pedagogi saņems dāvanu kartes ceļojumam.
Nominācijā "Aktīvākā skola" uzvarēja Rīgas 33.vidusskola, kuras 19 pedagogi ir piedalījušies un iesnieguši savus izstrādātos darbus konkursam "Skolotāja e-lāde". Šī skola saņems "Microsoft Latvia" pārsteiguma balvas.
Konkursa mērķis bija apzināt, atbalstīt un apbalvot aktīvus un talantīgus pedagogus, kuri veido inovatīvus un radošus mācību materiālus un ir gatavi dalīties šajā pieredzē ar kolēģiem, kā arī radīt apstākļus, lai veicinātu informācijas tehnoloģiju izmantošanu mūsdienīgas mācību vides veidošanai.
Konkurss tika izsludināts 2008.gada 30.oktobrī, un tajā varēja piedalīties visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu pedagogi. Darbu vērtēšanu veica speciāli izveidotā Izglītības satura un eksaminācijas centra, "Datorzinību centra", "Microsoft Latvia" un portāla "www.skolotājs.lv" ekspertu žūrija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru