ceturtdiena, 2008. gada 18. decembris

116111 - jaunais uzticības telefona numurs

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis, sākot ar 2009.gadu, pāries uz vienoto ES palīdzības dienesta numuru, šodien preses konferencē pastāstīja VBTAI priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.
Līdz ar nākamā gada janvāri līdzšinējais uzticības tālruņa numurs 80006008 tiks pakāpeniski aizstāts ar Eiropas vienoto palīdzības tālruņa numuru 116111, kāds jau tagad ieviests daļā Eiropas valstu un uz kuru zvanot bērniem iespējams saņemt psiholoģisko palīdzību.
No 1.janvāra uz jauno numuru varēs zvanīt no stacionārajiem telefoniem, savukārt no 1.marta uz jauno numuru varēs zvanīt arī mobilo telefonu īpašnieki. Kādu laiku darbosies arī iepriekšējais numurs.
Zvanot uz jauno numuru, zvans tāpat kā līdz šim būs bez maksas un uz to varēs zvanīt katru darba dienu no plkst.8 līdz 23, kā arī sestdienās no plkst.8 līdz 22 un svētdienās no plkst.10 līdz 22.
Kā ziņots, Eiropas Komisija 2007.gadā nolēma rezervēt numerāciju, kas sākas ar "116" saskaņotiem numuriem, kuri paredzēti tikai ES dalībvalstīs un domāti pakalpojumiem ar sociālo vērtību. Vienota numura ieviešana visās ES dalībvalstīs plāno nodrošināt konkrēta palīdzības dienesta un tā darbības atpazīstamību.
VBTAI ieguvusi vienoto palīdzības numuru, jo atbilst izvirzītajiem kritērijiem - piedāvā profesionālu psihologu atbalstu, pieņem zvanus gan no fiksētajiem, gan mobilajiem tālruņiem un piedāvā tūlītēju speciālistu praktisko palīdzību, kā arī ietilpst Starptautiskajā Bērnu uzticības tālruņa asociācijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru