ceturtdiena, 2008. gada 11. decembris

Kas tā tāda skolas padome


Skolas padome ir tad, kad sanāk kopā skolēni, vecāki un skolotāji, lai veiktu labus darbus vai atrisinātu domstarpības un problēmas. Protams, tas nebūtu reāli, ka vienmēr nāktu kopā pilnīgi visi bērni, skolas darbinieki un vecāki - galu galā pat skolas zāle tam ir par mazu un tādā barā grūti kaut ko nolemt. Tāpēc skolas padome būtu tikapat liela kā mūsu skolā klases - apmēram 15 cilvēki. Skolas padome sastāv no citu vecāku ievēlētiem vecākiem (apmēram viena trešdaļa), skolotājiem, direktores, arodbiedrības pārstāvja un skolēnu pārstāvjiem, kurus izvēl skolas skolēnu padome. Vēl skolas padomē aicina darboties kādu sabiedrības pārstāvi vai pašvaldības pārstāvi. Mūsu skolas gadījumā domājams, ka lietderīgi būtu aicināt arī Lietuvas vēstniecības pārstāvi un var būt kādu no mūsu skolas dāsnajiem sponsoriem.
Likums nosaka, ka skolas padomē skolēniem un skolēnu vecākiem jābūt vismaz 70 % un šo padomi jāvada vienam no bērnu vecākiem. Tas vienkāršos vārdos.
Sanāksmē par skolu padomju veidošanu uzstājās Rīgas 2. vidusskolas skolēna māmiņa Aira Rika. Viņa ir juriste un ļoti labi pārzina likumus. Airas Rikas sagatavoto prezentāciju par likumiem atbilstošu skolas padomes veidošanu ceru, ka šeit publicēšu drīzumā. Ja kāds vēlas, es varu šo poverpoint prezentāciju pārsūtīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru