ceturtdiena, 2008. gada 18. decembris

Uzticies... Tevi sadzirdēs un sapratīs

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija jau otro gadu pēc kārtas sadarbībā ar SIA "Lattelecom" rīkos Ziemassvētku akciju "Uzticies... Tevi sadzirdēs un sapratīs", šodien preses konferencē informēja inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.
Akcijas laikā no 23.decembra līdz 26.decembrim, bērniem un pusaudžiem zvanot pa uzticības tālruni 80006008, būs iespēja visu diennakti saņemt psihologa palīdzību.
Kā norāda Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore Iluta Vilnīte, Ziemassvētki parasti ir priecīgi svētki, taču ekonomiskā situācija valstī ir kļuvusi ārkārtīgi sarežģīta un ne visi vecāki varēs būt kopā ar saviem bērniem, lai svinētu svētkus, un arī pagājušā gada pieredze liecina, ka tieši svētkos bērni jūtas vientuļi un ir bezspēka un baiļu mākti.
Pērn notikušās akcijas laikā inspekcijas speciālisti Ziemassvētkos atbildēja uz 3273 zvaniem un 247 zvanītājiem sniedza psiholoģisku konsultāciju. "Iespēja zvanīt uz uzticības tālruni svētku laikā ir neliela, bet tomēr kādā situācijā - ļoti svarīga dāvana no mūsu puses," uzsvēra Vilnīte.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru