ceturtdiena, 2008. gada 11. decembris

Skolas padome

Rīgas Lietuviešu vidusskola ir viena no labākajām skolām ne tikai Rīgā, bet arī Latvijā un, domājams arī Baltijas valstīs. Tajā mācās paši labākie skolēni, viņiem ir lieliskākie vecāki, brīnišķīgākie skolotāji un fantastiskākā direktore. Tomēr nekas nevar būt tik labs, lai nevarētu būt vēl labāks. Tāpēc ir pienācis laiks dibināt skolas padomi. Un ne tikai tāpēc, ka Eiropas savienības regulas tā prasa, bet tāpēc, lai mēs visi kopā sadarbojoties veidotu skolu vēl labāku.
Skolas direktore Aldona Treija pirms kāda laiciņa man palūdza aiziet uz Rīgas skolēnu vecāku konsultatīvās padomes rīkotu sanāksmi veltītu šim skolas padomēm. Abas noklausījāmies šo informāciju, piedalījāmies diskusijās. Direktore lūdza, vai es nevarētu uzņemties palīdzēt organizēt arī mūsu skolā šādu padomi un uzņemties tās vadību.
Es domāju gandrīz mēnesi, jo uzskatu, ka mūsu skolā ir daudz vecāku, kuri būtu cienīgi ieņemt šo amatu. Manām pārdomām punktu pielika valdības pēdējās aktivitātes un histēriskie taupības pasākumi, kas var apdraudēt mūsu bērnu izglītības kvalitāti. Nav izslēgts, ka skolēnu skaitu klasēs varētu pat dubultot, skolotāju algas iesaldēt vai pat apcirpt, palielināt slodzi pat ro pašu algu un kavēt skolas materiālās bāzes izaugsmi. Es saredzu, ka skolas padomes var pasargāt skolas no šim pārmaiņām. Mums ir jābūt gataviem sadarboties mūsu bērnu nākotnes un laimīgu skolasgadu vārdā.
Gaidu domubiedrus, ar kuriem kopā veidot pašu labāko skolas padomi Baltijas valstīs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru