ceturtdiena, 2008. gada 18. decembris

Pirmos bērnudārzus, pēc tam skolas?

Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas deputāti uzskata, ka koalīcijas lēmums taupīt budžeta līdzekļus, vairs neapmaksājot solītās algas pirmsskolas izglītības darbiniekiem, bet, uzdodot to darīt pašvaldībām, ir tuvredzīgs un ļaunprātīgs.
"Zemā dzimstība ir viena no nopietnākajām problēmām mūsu valstī, tādēļ par nepieciešamību atbalstīt jaunās ģimenes šobrīd jādomā tikpat nopietni kā par ekonomikas veicināšanu un finanšu situācijas stabilizēšanu. Laikā, kad bērnudārzu trūkums ir liela, joprojām neatrisināta problēma, valdošās koalīcijas lēmums atņemt valsts līdzfinansējumu bērnudārzu pedagogiem ir absurds. Jau atkal par neprofesionālās valdības kļūdām, plānojot valsts budžetu, būs jāmaksā tautai," norāda JL.
Īpaši apdraudēti esot mazo pašvaldību bērnudārzi, kur pašvaldības budžets ir niecīgs un, pat veicot visskarbākās optimizācijas, iespēju rast papildus līdzekļus bērnudārza audzinātāju nodrošināšanai gluži vienkārši neesot. Stājoties spēkā šim lēmumam, daudzviet Latvijā 2009.gada 1.janvārī bērnudārzi tiks slēgti, jo pašvaldībai, pat atbrīvojot visus administrācijas darbiniekus, nebūs iespēju rast līdzekļus pedagogu atalgojumam. Šajos skarbajos ekonomiskajos apstākļos pamest likteņa varā gan pašvaldības, gan jaunos vecākus ir ciniski, uzskata JL.
JL aicina koalīciju neupurēt bērnu tiesības augt un attīstīties īstermiņa ekonomisko interešu dēļ. JL aicina izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi aizstāvēt savas nozares prioritātes un uzstāt uz nepieciešamību optimizēt nākamā gada valsts budžetu, lai rastu līdzekļus bērnudārzu pedagogu atalgojuma līdzfinansējumam.
"Mūsu nav daudz, tādēļ Latvijai ir svarīgs katrs cilvēks, katrs, kurš uzskata sevi par Latvijas patriotu un vēlas iesaistīties savas valsts nākotnes veidošanā. Taču, pagriežot muguru mūsu bērniem, mēs pagriežam muguru mūsu valsts nākotnei. Tas ir tuvredzīgs lēmums, un šobrīd ietaupītie līdzekļi izvērtīsies nesamērīgi lielos zaudējumos nākotnē," norāda JL Saeimas frakcijas deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru