ceturtdiena, 2008. gada 18. decembris

Izglītības ministrijas naudiņas

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šogad vadības līgumiem atvēlējusi vairāk nekā 43 029 latus, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.
Kā informēja IZM Komunikācijas nodaļas vadītāja Dace Jansone-Klasiņa, ministrija šogad slēgusi dažādu termiņu vadības līgumus ar 25 darbiniekiem. Kopējā līgumu izpildītājiem samaksātā summa ir 43 029 lati.
Ministres birojs šogad uz sešiem mēnešiem slēdzis vadības līgumu ar biroja vadītāju Solvitu Vēveri par 450 latiem mēnesī.
Ministrijā vadības līgumi slēgti par dažādiem papildus tiešajām funkcijām veicamajiem uzdevumiem, kā, piemēram, darba grupas vadīšanu pedagogu atbalstam Latvijā ar struktūrfondu līdzekļiem, kā arī tiesvedības procesu koordinēšanu IZM Juridiskā departamenta kompetencē esošajos jautājumos un nepieciešamības gadījumos ministrijas interešu pārstāvēšanu tiesā.
Vadības līgums slēgts arī par piedalīšanos videonovērošanas iekārtu iegādes un uzstādīšanas publiskā iepirkuma komisijas sastāvā, lai iegādātos un uzstādītu šādas iekārtas sociālās korekcijas izglītības iestādē "Strautiņi".
Kā ziņots, 2008.gadā vienu no dāsnākajiem vadības līgumiem slēgusi Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) ar tās direktori Ditu Traidās par 1350 latiem mēnesī.
Kā teica izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe, vadības līgums ar Traidās paredz plašu politikas iniciatīvu ieviešanu profesionālās orientācijas un karjeras atbalsta attīstībā izglītības sektorā Latvijā, ministrijas interešu pārstāvēšanu Eiropas Savienības (ES) vienotajā karjeras izglītības attīstības politikā.
Traidās līgumā apņēmusies arī palīdzēt MK iesniedzamo dokumentu, kas saistīti ar 2007.-2013.gada ES struktūrfondu vadību un ieviešanu, izstrādē, kā arī nodrošināt ESF nacionālo programmu un projektu analīzi un iesniedzēju konsultēšanu, piedalīties ESF nacionālo programmu un atklāto projektu konkursu vērtēšanas komisiju un ESF nacionālo programmu uzraudzības padomju darbā un vairākus citus pienākumus, kas, kā norādīja Korbe, nav ne VIAA, ne tās vadības pamatpienākumi.
Gan ministrijas, gan VIAA pārstāvji apliecināja, ka šomēnes beidzas noslēgtie vadības līgumi un nākamgad jauni netiks slēgti.
Kā ziņots, Saeima nolēma nākamgad vairs neslēgt jaunus līgumus, savukārt jau noslēgtie vadības līgumi tiks uzskatīti par izbeigtiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru