pirmdiena, 2008. gada 29. decembris

Skolotājiem apcirps naudu

No nākamā gada 1. janvāra piemaksu fonds, kas pedagogiem līdz šim tika aprēķināts 10% apmērā no attiecīgās skolas darba samaksas fonda, bet izglītības iestāžu darbiniekiem - 10% apmērā no attiecīgās ministrijas budžeta programmā ietverto skolu direktoru darba algas fonda vai attiecīgā rajona skolu direktoru darba algas fonda, tiks samazināts līdz 7%, vēsta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics.
Pirmie nākamā gada mēneši būšot sarežģīti, jo skolām būs jācenšas izdzīvot ar minimālām un tikai visnepieciešamākajām izmaksām, turklāt nav arī zināms, kā būs pēc tam, taču Kohva uzskata, ka jāturpina skatīties optimistiski un tā, lai zaudētāji šai situācijā nebūtu bērni.
Pēc viņas domām, katru skolu optimizācija skaršot ļoti individuāli, bet pagaidām par to spriest ir pāragri, jo, iespējams, ka pēc pavasarī gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām situācija vēl varētu mainīties.
Par šo tēmu lasiet arī http://www.nra.lv/zinas/14375-dabaszinibu-un-eksakto-prieksmetu-pasniedzeji-var-justies-drosak.htm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru