sestdiena, 2008. gada 13. decembris

Ziemassvētki nāk!


Ziemassvētku gaidīšanai būtu jābūt mierīgam, harmoniskam un ģimeniskam laikam. Tomēr kā jūsu ģimenēs ir īstenībā? Jo tuvāk nāk svētki, jo vairāk ieskaišu, semestra kontroldarbu. Arī mūzikas skolā. Tūlīt sāksies arī koncertu maratons, bet vecākiem jāpagūst sagādāt viss nepieciešamais, lai viņu lolojums ziemassvētku uzvedumā izskatītos labi. Stresu netrūkst, un arī baciļi nesnauž. Nav brīnums, ka skolēni slimo.
Semestra nogale ne pavisam nav labākais laiks slimošanai. Jo no pārbaudes darbiem atkarīga semestra atzīme. Bērni mācās, ka galvas kūp. Pat mana meita, kurai ir viegla galva, nākas mācīties līdz vēlai naktij. Ko lai dara tie bērni, kam vienmēr bijis vajadzīgs ilgāks laiks mācībām?
Jautāju mūsu skolas direktorei Aldonai Treijai, vai nevarētu sadalīt šo intensīvo mācību slodzi un atbildīgos pārbaudes darbus vienmērīgāk pa visu semestri. Izrādās, jautājumu par semestra noslēguma pārbaudes darbiem diskutējuši arī skolu direktori pavisam nesen notikušajā sanāksmē. Tomēr, ja no ministrijas pat jaunākajām klasēm atnāk pārbaudes darbs uz astoņām A4 lapām, tad skolotājiem nākas vien just līdzi audzēkņiem par lielo slodzi. Neraugoties uz to, direktore solīja meklēt risinājumu šai problēmai un kopā ar skolotājiem rast veidu, kā pārbaudes darbu slodzi sadalīt vienmērīgāk.
Ko par to domājiet jūs?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru