piektdiena, 2009. gada 9. janvāris

4000 latu mēnesī Šlesera šofera dēlam

Kādai jābūt izglītībai, darba pieredzei un darba intensitātei, lai mēnesī saņemtu 4000 latus (pirms nodokļu nomaksas)? Tur nevajag ne pusi, no skolotājiem nepieciešamajām zināšanām, pieredzes un arī darbaspēju. Nepieciešams vien būt tuvos rados ar Satiksmes ministra Aināra Šlesera šoferi.
Šofera Elmāra Upenieka dēls Kaspars Upenieks (26) iecelts ļoti labi apmaksātajā Pasažieru vilciena (PV) valdē, kaut gan atklājās, ka patiesībai neatbilst ziņas par jaunā cilvēka īpašu izglītību vai pieredzi mārketingā.
Laikraksts Diena noskaidroja, ka K.Upenieks ieguvis bakalaura grādu Latvijas Lauksaimniecības universitātē organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģijā. Programmas vadītāja Anda Grīnfelde atklāja, ka programmas uzsvars ir uz vadības zinībām, bet mārketingu māca divos priekšmetos C jeb izvēles daļā. "Mārketinga speciālistus mēs negatavojam," viņa sacīja.
Ilgāko daļu darba mūža K.Upenieks pavadījis valsts darbā par policistu kārtībnieku un Valsts probācijas dienesta vecāko referentu. Diena iestādē noskaidroja, ka viņa galvenais uzdevums bijis piespiedu darbos nodarbināto grēkāžu kontrole, piemēram, pārbaudot, vai viņi noteiktajā laikā parkā grābj lapas. "Ar mārketingu viņš noteikti nenodarbojās," teica dienestā. CV norādīts, ka viņa uzdevums bijis gatavot projektus tiesām un prokuratūrai par soda izpildi un aizstāšanu un pārstāvēt iestādi tiesā.
Šlesera šoferis Elmārs Upenieks uzskata, ka viņa dēla Kaspara Upenieka iecelšana Satiksmes ministrijas paspārnē esošā valsts uzņēmuma "Pasažieru vilciens" (PV) valdē ir "ģimenes lieta, kurā jums nav jārakājas," viņš ceturtdienas rītā uzsvēra Dienai.

Visu rakstu lasiet:
http://www.diena.lv/lat/politics/politika/iekarto-ari-slesera-sofera-delu
http://www.diena.lv/lat/politics/politika/slesera-soferis-dela-iecelsana-sm-uznemuma-ir-gimenes-lieta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru