piektdiena, 2009. gada 23. janvāris

Uzmanību - maksas telefonu blēži muļķo pusaudžus

Izmantojot bērnu uzticību un nezināšanu, telefonu tīklos apsviedīgi ļautiņi veic krāpnieciskas darbības, analizējot klientu rēķinu saturu, kā arī uzklausot iebildumus par izsūtīto rēķinu apjomu, secinājis "Lattelecom".
"Lattelecom", analizējot rēķinu saturu un abonentu detalizētu situācijas aprakstu, pievērsa uzmanību tam, ka blēži mēdz izmantot situācijas un interneta spēļu lietošanas laikā bērniem piedāvā papildu labumus, kas it kā iegūstami, veicot zvanus uz paaugstinātas maksas tālruņiem, informē "Lattelecom".
Blēži sola iespēju iegūt spēles administratora tiesības, zvanot noteiktu reižu skaitu uz paaugstinātas maksas tālruņiem un tur saņemtās paroles paziņojot krāpniekam. Rezultātā lētticīgo zvanitāju telefona rēķini ir simtiem latu lieli. Visbiežāk šāda veida zvanus veikuši nepilngadīgie ģimenes locekļi.
"Lattelecom" iesaka aizsargāt savu ģimenes budžetu no šiem nevajadzīgajiem papildu izdevumiem, uzstādot aizsardzības paroli līnijai. Tā nodrošina, ka bez telefona atbloķēšanas (ar maksātājam zināmu paroli) paaugstinātas maksas zvanus no šis līnijas zvanīt nevar.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru