pirmdiena, 2009. gada 5. janvāris

Obamas meitām jauna dzīve

Uz Balto namu ASV galvaspilsētā Vašingtonā, Pensilvānijas avēnijā 600, B. jaunais ASV prezidents Baraks Obama pārcelsies kopā ar sievu un savām desmit un septiņus gadus vecajām meitām Meliju un Sašu.
Atšķirībā no vecākiem, kuri pēdējo pusotru gadu darīja visu iespējamo, lai kļūtu par Baltā nama iemītniekiem, meitenes to apzināti nav centušās. Viņām pirmais pārbaudījums būs pārcelšanās no dzimtās Čikāgas, šķiršanās no bērnības draugiem un draudzenēm un iejušanās jaunajā skolā. Būs jāpierod pie slepenā dienesta drošībnieku mūžīgās klātbūtnes, jārēķinās ar to, ka mājas vairs nav vieta, kur meitenes dzīvo tikai kopā ar vecākiem, bet gan milzīga ēka, kurā mitinās simtiem ļaužu. Nekur jau nepaliks arī bēdīgi slavenā mediju uzmācība, jo ikviens Vašingtonas fotogrāfs taču centīsies iegūt savā īpašumā bildi, kurā meitenes redzamas Baltā nama zālienā spēlējamies ar sunīti, ko tēvs viņām apsolījis iegādāt.
Lielākajai daļai bērnu, kas dzīvojuši šajā ēkā, pielāgoties ir izdevies, tomēr gandrīz visi teic, ka ir bijuši atsevišķi brīži, kad viņi nožēlojuši, ka tēvam izdevies kļūt par prezidentu un viņiem bijušas tik radikālas pārmaiņas dzīvē. "Protams, pāris reizes es vēlējos, kaut mans tēvs būtu vienkāršs gubernators. Taču tomēr es šo dzīvi ne pret ko citu mainīt negribētu. Visi šie ceļojumi, tikšanās ar cilvēkiem, sākot ar kinozvaigznēm un beidzot ar valstu vadītājiem. Ik pa brīdim es nodomāju – paraugoieties, ar ko es runāju!" sarunā ar AP atminas bijušā ASV prezidenta Džeralda Forda meita Sjūzena Forda Beilsa.

Visu rakstu lasiet http://www.nra.lv/zinas/14510-obamas-meitu-jauna-dzive.htm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru