piektdiena, 2009. gada 9. janvāris

Pazudis Cukurduksis

Dažas dienas pirms jaunā gada Cukurduksis aizbēga, un joprojām nav atgriezies. Šādu ziņu Dienai pavēstīja Slīteres Nacionālā parka zoologs Vilnis Skuja par viņa gādībā pērn paņemto jenotsuni. Pēc tam, kad zoologs jenotsuņu mazuli maijā paglāba no drošas nāves, Cukurdukša gaitām gan rakstos, gan video sižetos sekojām līdzi vairāk nekā pusgadu. Šajā sižetā skatāmi pēdējie viņa saimnieka Viļņa Skujas uzņemtie kadri ar Cukurduksi Ziemassvētku laikā.
Zināms, ka Cukurduksis pazudis laikā, kad kādas televīzijas žurnālisti viņu filmēja. Kā tas notika, sižetā stāsta Cukurdukša saimnieks, zoologs Vilnis Skuja.
Ja Cukurduksis neatradīsies, neizdosies īstenot pētniecības plānus, kurus zoologs bija iecerējis. Lai arī mūsu zemē jenotsuņi dzīvo jau vairāk nekā pusgadsmitu, tie ir maz pētīti. Bija doma noskaidrot, cik patiess ir uzskats par jenotsuņiem kā galvenajiem vistveidīgo putnu ligzdu postītājiem. Vilnis Skuja Cukurduksi vēlējās pavasarī iesaistīt eksperimentos, kur viņam būtu jāmeklē mākslīgas ligzdas ar putnu olām. Diemžēl cerības, ka Cukurduksis atradīsies esot mazas.

Skatieties video un lasiet vairāk šeit: http://www.diena.lv/lat/multimediji/dienatv/dzive/cukurduksis-brivs

un šeit: http://www.diena.lv/lat/multimediji/dienatv/dzive/cukurduksis-dzivs

un arī šeit http://www.diena.lv/lat/multimediji/dienatv/dzive/cukurduksis-dzivs-ii-pastaigas-meza

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru