otrdiena, 2009. gada 13. janvāris

RD piemaksa skolotājiem apdraudēta

Partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas deputāti aicinājuši Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK) budžetā saglabāt galvaspilsētas skolotājiem 50 latu piemaksu pie algas, kā arī rast pašvaldības budžetā līdzekļus bērnudārzu pedagogu algām, kas būtiski samazinājušās pēc finansējuma noņemšanas valsts budžetā.
"Pašlaik domē tiek virzīts projekts, kas paredz noņemt skolotājiem paredzēto piemaksu pie algas 50 latu apjomā. Mēs aicinām Rīgas domes vadību saglabāt šo pabalstu skolotājiem, bet līdzekļus bērnudārzu pedagogu algām atrast budžetā, ko noteikti ir iespējams izdarīt, ja ir politiskā griba," norādīja JL deputāte Baiba Brigmane.
Pērn decembra beigās par šo jautājumu lēma Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja, tomēr to noraidīja. Ja šis jautājums atkal nonāks komitejas dienaskārtībā, JL deputāti to neatbalstīs un aicinās tāpat rīkoties arī citus domes deputātus.
Pašvaldība šī gada budžeta projektu plāno vērtēt Budžeta komisijā piektdien, 16.janvārī. Galīgo lēmumu dome plāno pieņemt 24.februārī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru