piektdiena, 2009. gada 23. janvāris

Vai apvienotā ministrija strādās labāk?

Tautas partija (TP) rosina valdības reorganizācijas gaitā izveidot 11 ministrijas. TP uzskata, ka nav jāreorganizē septiņas ministrijas - Aizsardzības, Ārlietu, Zemkopības, Finanšu, Tieslietu, Iekšlietu un Kultūras ministrijas.
Izglītības un zinātnes ministrijā, pēc TP domām, ir jāapvieno pašreizējā Izglītības un zinātnes ministrija un Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija.
Tieslietu ministrija no Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas pārņemtu bāriņtiesu darbības uzraudzību, adopciju un bērnu uzturlīdzekļu jautājumu risināšanu.
TP rosina izveidot Veselības un sociālo lietu ministriju, kurā tiktu apvienota Veselības un Labklājības ministrija.
Patiesībā ministriju apvienošana ir populistisks gājiens, kas valstij reāli ietupīt ļaus vien ministru algas, taču nozarei kopumā var radīt zaudējumus. Tas darbs, ko ministrijas veica, joprojām būs jādara, varbūt cita ministra vadībā un pārdēvētas ministrijas sastāvā. Tomēr valstij ieteupīt uz izglītības vai bērnu lietu rēķina būs vieglāk - ministrs varēs izvēlēties vienu prioritāro virzienu. Atsevišķas ministrijas liek par katru nozari ministram uzņemties pilnu politisko atbildību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru