svētdiena, 2009. gada 25. janvāris

Lietuvas premjers - sens mūsu skolas draugs


Lietuvas Republikas premjerministrs Andrjus Kubiļus (Andrius Kubilius) ir mūsu skolas sens draugs. Viņa mūsu skolai dāvinātais dators palīdz strādāt lietuviešu vēstures skolotājam un skolas muzeja vadītājam Rolandam Žalinierius
Datoru Kubiļus dāvināja skolai būdams Lietuvas Seima deputāts. Pērn novembrī Kubiļus kļuva par valdības vadītāju - jau otro reizi 9 gados. Andrjus Kubiļus ir Lietuvas labējās partijas Tēvzemes savienība līderis. Salīdzinot viņa teikto pēc nesenā grautiņa Viļņā un Latvijas ministru prezidenta Ivara Godmaņa teikto pēc līdzīgām nekārtībām Rīgā, jāadzīst Kubiļus pārākums demokrātijas respektēšanā un saskarsmē ar tautu.
Andrjus Kubiļus pirmdien, 26. janvārī viesosies arī mūsu skolā, neraugoties uz ļoti saspringto oficiālās valsts vizītes grafiku.
Vizītes ietvaros Kubiļus tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi un Ministru prezidentu Ivaru Godmani, lai pārrunātu Latvijas un Lietuvas divpusējās sadarbības jautājumus un ekonomisko situāciju. Ministru prezidents Godmanis sagaidīs Lietuvas premjerministru pie Brīvības pieminekļa, kur notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija. Pēc tās Ministru kabinetā paredzētas abu valstu valdību vadītāju un oficiālo delegāciju sarunas un kopīga preses konference.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru