piektdiena, 2009. gada 30. janvāris

Eiropas Savienības jauno tulkotāju konkursā "Juvenes Translatores" no Latvijas uzvarējusi 85.vidusskolas skolniece Agnija Lāce.
Aprīlī 27 uzvarētāji dosies uz Briseli, lai no Eiropas daudzvalodības komisāra Leonarda Orbana saņemtu godalgas par labāko tulkojumu. "Konkursā var patiesi pārbaudīt skolā apgūto valodas prasmi. Vienlaikus skolēniem rodas priekšstats par tulkotāja profesiju," saka komisārs.
Konkursa darbus vērtēja profesionālu tulkotāju un redaktoru komisija no EK Tulkošanas ģenerāldirektorāta. Viņus pārsteidza darbu augstais līmenis, jo ļoti labu atzīmi saņēma 10% skolēnu.
Konkursā piedalījās 2247 skolēni no 593 skolām Eiropas Savienībā. Konkursa dalībniekiem divās stundās vajadzēja pārtulkot tekstu par daudzvalodības tematiku no kādas no 23 oficiālajām ES valodām citā oficiālajā valodā pēc izvēles. Tika saņemti tulkojumi visās oficiālajās valodās un 147 valodu kombinācijās.
No Latvijas šoreiz konkursā varēja piedalīties astoņas skolas, un izlozes kārtā no tām divas bija Rīgā.
Rīgas 85. vidusskolu ilgus gadus pēc tās uzcelšanas vadīja mūsu skolas direktore Aldona Treija un šīs skolas telpās savulaik dzima Rīgas Lietuviešu vidusskola.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru