ceturtdiena, 2009. gada 8. janvāris

Skolotājiem par decembri maksās mazāk

Reizē ar pedagogu algu izmaksāšanai paredzēto naudu pirmajam ceturksnim izglītības pārvaldes visā valstī vakar saņēmušas arī nepatīkamu pārsteigumu – Valsts kase pārskaitījusi tikai 80–84% no nepieciešamās un solītās summas.
Līdzekļi pirmajam periodam pārskaitīti mazāk saistībā ar Ministru kabineta 29. decembra rīkojumu, kas ministrijām gada pirmajā ceturksnī liedz tērēt vairāk par 21% no gada kopējās summas. IZM norāda – ja valsts budžets pildīsies, kā plānots, otrā ceturkšņa maksājumam vajadzētu kompensēt iztrūkumu pirmajā. Taču pašvaldības ir neziņā, kur ņemt naudu, lai pedagogiem nodrošinātu atalgojumu pilnā apmērā līdz otrajam ceturksnim.
Pašvaldību izglītības pārvalžu vadītāji norāda, ka pirmās, kas cietīs, būs piemaksas par darba kvalitāti, kas šogad jau tā ir samazinātas par 7%. Tomēr noskaņojums pašvaldībās atšķiras – kamēr citas samierinās ar situāciju un sāk meklēt izeju no bezizejas, dažos rajonos amatpersonu pacietība strauji tuvojas beigām. "Mēs gribam, lai ministrija un valdība pasaka, kas jādara ar trūkstošo summu. Janvārī ir jāmaksā par decembri – cilvēki ir nostrādājuši, un viņiem par to pienākas pilna summa. Mēs nevaram uzņemties atbildību par valdības lēmumiem, un mums tas nav jādara. Šoreiz tā nebūs. Mēs gaidām vienotu variantu visai valstij – lai valdība paskaidro, ja naudu nedod," kategoriski paziņo Dobeles rajona Izglītības pārvaldes vadītāja Maruta Vaļko.
Vairāk lasiet http://www.nra.lv/zinas/14769-skolotaji-nesanems-pilnu-atalgojumu-par-decembri.htm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru