otrdiena, 2009. gada 20. janvāris

Sporta skolām nogriež 25 %

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) parakstīts rīkojums par valsts dotācijas apmēra noteikšanu pašvaldību dibināto sporta skolu pedagogu darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu finansēšanai no 2009.gada janvāra līdz augustam. Šobrīd jau ir uzsākta līgumu slēgšanas procedūra. Plānots, ka visi līgumi par valsts dotācijas piešķiršanu tiks noslēgti nākamās nedēļas laikā.
Ievērojot Saeimas un Ministru kabineta lēmumus par budžeta izdevumu samazināšanu, par 15 procentiem tika samazināts valsts dotācijas apmērs sporta skolām. Tajā pat laikā, ievērojot Ministru kabineta 2008.gada 29.decembra rīkojuma Nr.882 „Par fiskālās disciplīnas un uzraudzības nodrošināšanas pasākumiem” noteikto, 10 procenti no paredzētā valsts dotācijas apmēra nodalīti atsevišķā budžeta programmā „Finanšu nodrošinājuma rezerve”, un līdz ar to kopējais valsts dotācijas apmērs sporta skolām samazināts par 25 procentiem.
Ievērojot minēto samazinājumu, trīspusējie līgumi (IZM – pašvaldība – sporta skola) par valsts dotācijas piešķiršanu tiks slēgti nevis par konkrētu likmju skaita apmaksu, bet par summu, kas esošā budžeta ietvaros katrai sporta skolai tiks pārskaitīta pedagogu darba samaksai. Sporta skolu direktori, ņemot vērā audzēkņu skaitu un to sasniegumus dažādās profesionālās ievirzes izglītības programmās, varēs paši lemt par pedagoģisko likmju skaitu katrā programmā, kā arī par to, vai pedagogiem tiks saglabāta piemaksa par darba kvalitāti.
Papildus tam, pēc IZM lūguma, 2009.gada 13.janvāra Ministru kabineta sēdē IZM tika piešķirts papildu finansējums, lai nodrošinātu pašvaldību dibināto profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu pedagogu darba samaksu un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas janvārī, un pedagogiem varētu pilnā apmērā izmaksāt algas par 2008.gada decembri.
Izglītības un zinātnes ministrijasKomunikācijas nodaļa
http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/informacija-medijiem/3281.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru