piektdiena, 2009. gada 9. janvāris

Arī mūzikas un mākslas skolās neizmaksās visu algu

Algas par decembri un janvāri taupības pasākumu dēļ, visticamāk, pilnā apmērā netiks izmaksātas vairāku mūzikas un mākslas skolu pedagogiem.Lai arī rakstiskus paziņojumus skolu vadītāji nav saņēmuši, sarunās ar pārstāvjiem no Kultūras ministrijas (KM), kura ir atbildīga par algu izmaksu minētajās skolās, noskaidrots, ka janvāra algu izmaksai plānotā summa būs nepietiekama pat vairāku tūkstošu latu apmērā. Vairākās skolās līdzekļu trūkst arī decembra algu izmaksai pilnā apmērā.
Piemēram, Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolai Rīgā ministrija telefoniski ziņojusi, ka algu izmaksai piešķirtie līdzekļi būs par 25% jeb 4000 latiem mazāki.
Lai arī daļā skolu algas par decembri izmaksātas jau decembra beigās, vairākas skolas joprojām nav saņēmušas pārskaitījumu decembra algu izmaksai. Skolu direktori bažījas, ka nepaspēs laikus Valsts ieņēmumu dienestam samaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli un būs spiesti maksāt soda procentus.
Skolu vadītāji pauž neziņu par to, kā nodrošināt algas izmaksu pilnā apmērā, un apsver iespēju samazināt pedagoģisko slodžu skaitu varētu sākt atlaist darbiniekus, ja nepietiekamo līdzekļu dēļ nāksies apvienot grupas vai kursus.
Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas direktore Agnese Staģe gan norāda, ka stundu skaita samazināšana būtu pretrunā ar izglītības programmu, kas apstiprināta Profesionālās izglītības aģentūrā, un to iespējams mainīt vienīgi ar grozījumiem normatīvajos aktos.
Rīgas mākslas un mūzikas skolu direktori jau mudinājuši pašvaldības pārstāvjus runāt ar KM par iespējamiem risinājumiem, savukārt pedagogi nobrieduši pat vērsties tiesā, lai panāktu to, vai vismaz algas par decembri tiktu izmaksātas pilnā apmērā.
Vairāk lasiet: http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=22848579

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru