otrdiena, 2009. gada 13. janvāris

Skolas piens - izbeidzies?

Tikko ierakstīju skolas padomes sanāksmē apspriežamo jautājumu plānā "aktualizēt skolas piena programmas ieviešanu mūsu skolā." Jo vairāk tāpēc, ka daudzās ģimenēs krīzes dēļ grūtāk nodrošināt bērnus ar pilnvērtīgu uzturu. Tomēr, ieskatoties internetā, izlasīju, ka arī šo, Eiropā populāro programmu Latvijā skarusi krīze. Ko nu? Bet varbūt ir vērts cīnīties, lai valdības taupības pasākumi tik sāpīgi neskartu ģimenes ar bērniem. Lasiet, kā ar skolu pienu šobrīd iet Pilsrundālē.
Sākot no pirmdienas, Pilsrundāles vidusskolai vairs nepiegādā bezmaksas pienu neskaidrību ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansēto programmu "Skolas piens" dēļ.
A/s "Tukuma piens" mārketinga vadītājs Armands Artihovičs norāda, ka piena piegāde pārtraukta, jo nav skaidrs, vai programmu turpmāk arī valsts - norēķini ar to vilkušies vairāku mēnešu garumā. ES atbalsta maksājums ir 13 santīmu par litru, bet valsts atbalsta maksājums ir 30 santīmu par litru piena, skaidro Artihovičs.
Pilsrundāles vidusskola nedēļā saņēma 70 litru piena divos vedumos. Skolas ēdināšanas nodaļas vadītāja Anita Leitlande norāda, ka tieši tikko izdevies bērnus pieradināt regulāri dzert pienu.
Pagaidām nav izdevies saņemt skaidrojumu par finansējumu no Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta, kas koordinē programmas "Skolas piens" norisi Latvijā.
2007./2008. mācību gadā programmā Latvijā piedalījās 543 skolas, piegādātā piena daudzums bija 1710,83 tonnas. Par to izmaksāts Ls 173 951 ES atbalsta un Ls 324 152 lati valsts finansējuma. Pienu skolās dzēra 129 232 skolēni. Latvijā ES atbalsta programma "Skolas piens" vispārējās izglītības iestādēs darbojas kopš 2004. gada 1. maija.
Vairāk lasiet http://www.delfi.lv/news/national/novadi/article.php?id=22898672

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru